Uitslag: 2 - 0

Uitslag: 12/10/2019
KSKK. knoopt terug aan met de zege.

Na de 1 op 9 in de voorbije weken waren we een beetje teruggezakt in het klassement, maar na deze zege zitten we alweer in de ‘slipstream’ van de beoogde ‘top-5’.
Cijfers zeggen natuurlijk niet alles, want beide ploegen misten een resem aan doelkansen, zodat de score langs beide kanten veel hoger had kunnen of moeten oplopen. Een piepjong Noordstar , dat nog maar 1x kon winnen in deze competitie, ging het gevaarlijkst van start. Reeds in de 2’ moest doelman Maarten Voordeckers een prima getrapte vrije trap in hoekschop pareren en in de 10de min belandde een bal van Rik Verwimp op de bovenkant van de lat. Even ontsnapt dus en meteen het sein om het commando over te nemen. Dit resulteerde in de 25ste min in een open doelkans voor Nick Eykens (voor het eerst dit seizoen in de basis) , die na een verre voorzet van Senne Carpentier het leder knap in één tijd meepikte , maar niet voorbij de bezoekende doelman Jens Henderickx kreeg. In de tegenaanval ontsnapte KSKK na een slecht ontzetten opnieuw tot 2x toe aan een achterstand, maar bleef overeind dankzij een attente Voordeckers. Op het halfuur zette Eykens dan Sander Van der Veken op weg naar de 1-0, maar ook hij kon niet afronden . Een minuut later belandde een voorzet van Mattias Donkers boven op de lat . In de daarop volgende fase trapte Dries Hermans de perfecte hoekschop, waarbij Tim Gaukema hoog boven iedereen uittorende om fraai de 1-0 binnen te koppen. In de 36ste min. werd de bedrijvige Eykens opnieuw gelanceerd, maar weer stond Henderickx pal. Aan de overkant werd KSKK dan weer te simpel uit verband gespeeld, maar gelukkig was Voordeckers wel weer alert. Op slag van rust kegelde Eykens dan een voorzet van Toon Van Reusel in één tijd onhoudbaar tegen de touwen. Een ‘beauty’ en KSKK zegezeker de rust in.
Meteen na de herneming kwam Hermans een teen tekort om een voorzet van Donkers af te ronden, maar daarna was het weer alle hens aan dek om een tegentreffer te vermijden . Noordstar miste tot driemaal toe, waarbij tweemaal voor KSKK de doelpaal een geluksbrenger was.
Aan de overzijde lanceerde Carpentier opnieuw Eykens, maar zijn een voorzet/schot belandde nogmaals boven op de dwarsligger. Daarna was het even windstil en was het wachten op de invalbeurten van het piepjonge ‘ Kastelse geweld’ . Kristof Adriaensen , Joachim Van Uytvanghe en Tom Valgaeren. Zij brachten onder impuls en het onophoudelijke gezang van de Kastelse Ultras opnieuw de nodige ‘schwung ‘ in de match, waarbij vooral Valgaeren op 5’ tijd zich meerdere malen toonde. Bij zijn eerste rush werd hij gestuit door de doelman. Bij de hoekschop die daarop volgde kopte hij maar net naast en zijn knappe voorzet even later werd door Eykens schitterend afgerond, maar de treffer werd helaas voor vermeend buitenspel geannuleerd. Daarna kreeg Eykens nog tweemaal de kans om aan te dikken, zodat de overwinning toch ruimschoots als verdiend kon bestempeld worden, ook al verdienden de bezoekers zeker meer dan eens een goal. De punten zijn terug binnen en met een dubbele verplaatsing naar staartploegen KFC Herenthout en KFC Turnhout B moeten we ons , mits de nodige concentratie en inzet, terug vooraan kunnen nestelen, zodat met een eerstvolgende thuismatch tegen naaste buur en concurrent KFC Beekhoek het Duineneind nog eens kan vollopen.
Nog een interessante anekdote is dat opnieuw 10 van de 15 namen op het scheidsrechterblad authentieke ‘Kastelse’ spelers waren ( met Hermans en Vd Veken als ‘Groot Kasterleenaren’ zelfs 12 van de 15).Knap toch ? Daar mag het bestuur terecht trots op zijn ! (V.J.)